Omgeving

Franeker is een stad met een rijk verleden en dat is nu nog steeds goed te zien. Het prachtige raadhuis gebouwd in de 16e eeuw is een bezoek meer dan waard. En dan het Planetarium, waar Eise Eisinga zijn bange stadsgenoten in 1774 wilde overtuigen dat het einde der tijden nog lang niet in zicht was. Tot op de dag van vandaag toont het planetarium de actuele stand van de planeten. Dit Koninklijke museum is op loopafstand van onze B&B.

Overige bezienswaardigheden in de stad:
Martena museum (historische collectie van de stad en een collectie van de Universiteit van Franeker).

Vlak voor de ingang van onze B&B staat het in 1634 gebouwde Korendragershuisje. Hier werden alle aangeleverde granen, peulvruchten, bieren en wijnen gecontroleerd en getransporteerd.
De rust en ruimte in deze omgeving is overweldigend. Prachtige dorpen die je terug brengen in de tijd. Statige boerderijen, historische kerken en verdwaald in het landschap de mooiste Staten en Stinzen (landhuizen).

Ook voor de natuurliefhebbers is er genoeg te beleven in en rond Franeker. Zo zijn er diverse prachtige Stinzentuinen in Friesland te bezichtigen.

Wat kunt u nog meer doen?
Slechts 10 minuten van Harlingen van waaruit je de veerboot kunt nemen naar Vlieland en Terschelling.
Franeker als uitvalsbasis voor het bezoek aan de elf steden.
Bezoek eens de Friese dorpen en steden langs het IJsselmeer.

Nadat u op stap bent geweest zijn er meerdere restaurants in de directe omgeving waar u op adem kunt komen en kunt genieten van een heerlijke maaltijd